Vossen behoedt Club Brugge voor eerste thuisnederlaag

Club Brugge heeft de viering van zijn 125-jarige bestaan niet kunnen bekronen met een zege in de topper tegen Racing Genk. Jelle Vossen bracht de thuisploeg tegen zijn ex-ploeg pas vijf minuten voor tijd langszij: 1-1.
Maarten

De voormalige Genkse publiekslieveling bezorgde Club Brugge zo een verdiend gelijkspel na een aangename wedstrijd, waarin beide ploegen voluit hun kans gingen. Onder meer Pozuelo, Vossen, Vanaken (foto) en Claudemir waren in de eerste helft dicht bij de openingsgoal, maar die viel pas na de rust.

Een paar minuten na de terugkeer uit de kleedkamers was het Buffel die de bezoekers met een lage schuiver op voorsprong bracht. Niet veel later liet Bailey de 0-2 liggen, waarna Club-trainer Preud'homme ingreep door Izquierdo in de ploeg te droppen. Blauw-zwart ging nu resoluut op zoek naar de gelijkmaker, al kon enkel Vormer dreigen met een verre knal.

De verdiende 1-1 kwam er pas in de slotfase, niet toevallig via Vossen. Met een rake volley luidde de spits een Brugs slotoffensief in, maar Bizot hield Wesley met een knappe reflex van de winning goal.

Ook Anderlecht laat punten liggen

De Bruggelingen laten zo de kans liggen om op te rukken naar de tweede plaats, aangezien Anderlecht en KV Oostende elkaar in bedwang hielden in het Astridpark. In een slaapverwekkende pot voetbal vonden beide ploegen enkel vanop de stip de weg naar doel. Berrier trapte de kustploeg halverwege de tweede helft op voorsprong na een overtreding van Kara op Dimata.

Tien minuten voor tijd redde Tielemans een punt voor de Brusselaars. De paars-witte couchou zette een strafschop om na een fout op invaller Harbaoui. Voor de wedstrijd werd Deschacht in de bloemen gezet voor zijn 567ste officiële optreden voor Anderlecht. Daarmee neemt de verdediger het record over van Paul Van Himst.