WB baanwielrennen Glasgow - Nicky Degrendele valt net naast podium keirin

door
Belga
Leestijd 1 min.

Nicky Degrendele is vrijdag op de vierde plaats geëindigd in de finale van de keirin op de wereldbekermanche baanwielrennen in het Schotse Glasgow. Degrendele was 0.096 trager dan de Litouwse winnares Simona Krupeckaite. Het zilver ging naar de Oekraïense Liubov Basova, het brons naar de Australische Cortney Field.

Degrendele had zich eerder op de avond met een tweede plaats in haar reeks, op 0.065 van Basova, verzekerd van een ticket voor de finale. Daaraan mochten de eerste drie van de twee reeksen deelnemen.

De Belgische mannen wonnen vrijdagavond de strijd met Polen om de vijfde plaats in de ploegenachtervolging. Kenny De Ketele, Moreno De Pauw, Lindsay De Vylder en Robbe Ghys snelden naar een chrono van 1:04.235. De Polen klokten af op 1:06.213. In de finale klopte de Britse ploeg, die op de Olympische Spelen in Rio goud veroverde, het Franse team. Het brons ging naar Canada.

In de ploegenachtervolging bij de vrouwen eindigden Lotte Kopecky, Gilke Croket, Annelies Dom en Lenny Druyts op de zevende plaats na een gewonnen race tegen Oekraïne (1:13.602). Met hun chrono van 1:10.884 verbeterden ze het Belgisch record. Groot-Brittannië haalde het van Italië in de strijd om het goud. Frankrijk pakte het brons.

bron: Belga