Rode Duivels - Quincy Promes meldt zich geblesseerd af bij Nederland

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Nederlandse aanvaller Quincy Promes zal volgende week woensdag in de Amsterdam ArenA niet op het veld te zien zijn in de oefeninterland tegen de Rode Duivels. Verder moet hij ook de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (13/11) aan zich voorbij laten gaan. De speler van Spartak Moskou heeft last aan de enkel en zal zich niet melden bij Oranje, zo bevestigde de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond vrijdag. Of bondscoach Danny Blind de Nederlandse selectie nog aanvult, hangt af van "verdere 'personele ontwikkelingen' in de komende dagen", zo klinkt het.

In de door Nederland met 4-1 gewonnen WK-kwalificatiematch tegen Wit-Rusland trof Promes op 7 oktober twee keer raak. Drie dagen later blesseerde hij zich in het duel met Frankrijk (0-1 nederlaag) aan zijn enkel. Afgelopen zaterdag maakte Promes zijn rentree bij Spartak Moskou in de met 3-1 gewonnen competitiematch tegen rivaal CSKA Moskou, maar nu speelt zijn enkel hem opnieuw parten.

Eerder op de dag raakte al bekend dat de Rode Duivels Arjen Robben niet hoeven te vrezen in de Derby der Lage Landen. De flankaanvaller van Bayern München zit wel in de selectie van Oranje, maar richt zich volledig op de EK-kwalificatiewedstrijd vier dagen later in en tegen Luxemburg.

bron: Belga