Kevin De Bruyne als enige Belg genomineerd voor de prijs van FIFA-speler van het jaar

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kevin De Bruyne is de enige Belg die genomineerd is voor de prijs van FIFA-speler van het jaar. Dat blijkt vrijdag uit een persbericht van de Wereldvoetbalbond FIFA met de 23 genomineerden. De topfavoriet om de prijs in de wacht te slepen is Cristiano Ronaldo. Ronaldo won met Real Madrid de Champions League om een maand later met Portugal de Europese titel te pakken. Naast de Portugees zijn met Gareth Bale, Toni Kroos, Luka Modric en Sergio Ramos nog vier andere spelers van de Koninklijke genomineerd.

De verkiezing voor de Ballon d'Or (uitgegeven door France Football) en de verkiezing van de FIFA-speler van het jaar waren tussen 2010 en 2015 samengevoegd. Vanaf dit jaar scheidden de wegen van beide prijzen echter opnieuw.

Op 24 oktober werden de 30 genomineerden voor de Ballon d'Or bekendgemaakt. Ook daar was Kevin De Bruyne de enige landgenoot.

De winnaar van de prijs voor de FIFA-speler van het jaar wordt bekendgemaakt op 9 januari in Zürich. De prijs laat de stemmen van de trainers en kapiteins van de nationale selecties voor een derde doorwegen. Dat geldt ook voor een internetpoll en de stemmen van zo'n 200 vertegenwoordigers van de media.

bron: Belga