Herfstvakantie kent buiig besluit

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het blijft deze namiddag overwegend droog met zon en wolkenvelden, met kans op buien in het noordoosten. Tegen de avond komen er brede opklaringen. De temperaturen klimmen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 12 graden in het noordwesten. De wind waait zwak uit zuidwestelijke richtingen. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe vanaf het westen en is een lokaal spatje regen mogelijk. De minima liggen tussen 0 of -1 graad in de Ardennen en 6 graden aan zee. Dat meldt het KMI. Morgen is het eerst overwegend droog met over het algemeen veel bewolking maar lokaal toch ook enkele zonnige perioden. In de loop van de dag wordt het zwaarbewolkt vanaf het westen en in de late namiddag begint het te regenen in het westen. De maxima liggen tussen 5 en 11 graden. 's Nachts trekt de regenzone van west naar oost over het land. De minima liggen tussen 3 en 6 graden in het binnenland en rond 8 à 9 graden aan zee.

Zaterdagmorgen verlaat een storing ons land richting Duitsland en is het eerst nog regenachtig in het oosten. Daarna wisselen opklaringen af met wolkenvelden. In de namiddag neemt de onstabiliteit opnieuw toe met buien in de kuststreek die zich uitbreiden over de rest van het land. Maxima tot 11 graden.

Ook zondag is het wisselvallig met buien, die aan de kust gepaard kunnen gaan met een donderslag. In de Hoge Ardennen krijgen de buien geleidelijk een winters karakter en krijgen we waarschijnlijk de eerste sneeuwvlokken te zien van het seizoen. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 9 graden aan zee.

Maandag en dinsdag blijft het buiig. In de Ardennen zijn de buien nog altijd winters van karakter. De maxima liggen tussen 2 en 9 graden. Woensdag en donderdag wordt het overwegend droog met nog altijd maxima rond 6 à 7 graden. Vanaf maandagochtend komt het op vele plaatsen tot nachtvorst.

bron: Belga