Geen Masters voor David Goffin na nederlaag tegen Cilic

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin (ATP 12) heeft zich vandaag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales op het Masters 1.000-toernooi van Parijs-Bercy (hard/3.748.925 euro). De 25-jarige Luikenaar kan zich daardoor niet meer plaatsen voor de ATP World Tour Finals in de Britse hoofdstad Londen (13-20 november). De opdracht voor achtste reekshoofd Goffin in de race naar Londen was bijzonder moeilijk. Hij moest in Parijs het toernooi winnen of de finale halen, tenzij hij die finale zou verliezen van Tomas Berdych (ATP 11), Jo-Wilfried Tsonga (ATP 13) of Roberto Bautista Agut (ATP 15). De Luikenaar moest dan in achtste finales wel eerst voorbij de Kroaat Marin Cilic (ATP 10) geraken, het negende reekshoofd en rechtstreekse concurrent voor de Masters. Cilic trok echter in twee sets aan het langste eind: 6-3 en 7-6 (11/9) na 1 uur en 54 minuten.

Het was nog maar zijn eerste overwinning tegen Goffin. In de drie voorgaande duels tussen beide tennissers, allemaal dit jaar gespeeld, bleek Goffin in Tokio, Indian Wells en voor de Davis Cup in Luik telkens de sterkste. Cilic bewees zondag met toernooiwinst in Bazel echter nog in topvorm te verkeren.

Cilic verzekerde zich dankzij de zege van een stek in de kwartfinales en de kwalificatie voor de Masters, waarvoor zeven van de acht plaatsen nu ingenomen zijn. Bij de laatste acht in Parijs neemt de Kroaat het eerstdaags op tegen de winnaar van het duel tussen de Serviër Novak Djokovic (ATP 1) en de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 18).

bron: Belga