Europa League - Hein Vanhaezebrouck zag veel positieve zaken bij AA Gent

door
Belga
Leestijd 2 min.

AA Gent is donderdagavond in eigen huis opnieuw onderuitgegaan tegen Shakhtar Donetsk op de vierde speeldag in de Europa League. Na een knotsgekke match werd het 3-5. "Ik heb voor de match erop gehamerd dat mijn spelers kansen moesten afdwingen. En dat gebeurde ook", stelde coach Hein Vanhaezebrouck. "Ik moet hen feliciteren met wat ze brachten tegen een schitterend team als Shakhtar Donetsk. Als je driemaal kan scoren, dan kan je normaal gezien niet verliezen. Tenzij de tegenstander er natuurlijk vijf maakt. Wij gingen vol voor de winst en begonnen al na één minuut met een doelpunt voorsprong aan de partij."

AA Gent begon de wedstrijd met Jacob Rinne in doel. "Dat was zo vooraf geregeld", vervolgde Vanhaezebrouck. "Tijdens de voorbereiding op deze Europese match was Rinne heel goed op training. Er werd afgesproken dat hij zou starten en dat Yannick Toelen de volgende competitiematch, tegen Waasland-Beveren, in doel staat. Of Rinne duidelijk een mindere prestatie neerzette? Ik ga daar niet veel over zeggen. Ik heb alvast veel positieve dingen gezien bij mijn team en ik hoop dat dit zondag ook het geval is. Daarna hebben wij twee weken rust met de interlands. Dat geeft ons voldoende tijd om deze match nog eens verder te ontleden."

Naaste concurrent Braga won wel met 3-1 van Konyaspor. In groep H telt Braga vijf punten, de Buffalo's hebben er vier. De match van 24 november, thuis tegen de Portugezen, zal dus heel cruciaal worden. "Wij hebben gelukkig ons lot nog in eigen handen", aldus Vanhaezebrouck. "Natuurlijk had ik hier vandaag graag een punt of zelfs meer genomen. De eerste 35 minuten waren wij zonder meer de betere, maar dan zette Donetsk plots fors door. Ook in de heenmatch had er meer ingezeten, maar wij moeten nu eenmaal verder met wat we bereikt hebben."

bron: Belga