Europa League - Anderlecht legt Mainz na doelpuntenkermis over de knie

door
Belga
Leestijd 2 min.

Anderlecht heeft donderdag al bij al gemakkelijk van het Duitse Mainz gewonnen in zijn vierde groepswedstrijd van de Europa League. Het werd 6-1 in Brussel. Olivier Deschacht speelde zijn 566e wedstrijd voor de hoofdmacht van paars-wit, een evenaring van het record van Paul Van Himst. Anderlecht lag na de nederlaag tegen Waasland-Beveren in de competitie onder vuur. Vooral recordaankoop Nicolae Stanciu moest het ontgelden. Maar in de wedstrijd tegen Mainz toonde de Roemeen eindelijk wat van zijn kunnen. Eerst zette hij zijn landgenoot Chipciu met een heerlijke doorsteekpass op weg naar het Mainz-doel, maar die besloot naast. Enkele minuten later was het dan toch raak. Wat op een mislukte voorzet leek, belandde toch voorbij Lössl. Meteen het eerste doelpunt van de Roemeen voor Anderlecht.

Maar Sporting kon niet lang genieten van die voorsprong. Eerst was er al een misverstand tussen jubilaris Deschacht en Kara, waarvan Onisiwo niet kon profiteren. Niet veel later kon De Blasis een afvallende bal toch voorbij Roef prikken.

Anderlecht verloor de controle over de wedstrijd en Mainz stak meer en meer het neus aan het venster. Toch viel op slag van rust het doelpunt aan de overkant. De Roemenen wisten elkaar weer te vinden. Deze keer bereikte Chipciu Stanciu op de rand van de zestien. De man van tien miljoen schoot overhoeks zijn tweede van de avond binnen: 2-1.

Na de pauze hield Anderlecht de wedstrijd onder controle en Tielemans plaatste een slecht weggewerkte voorzet in de rechterbenedenhoek. Ondanks de riante voorsprong werd Mainz plots terug baas. Maar Malli, tot twee keer toe, en Cordoba kregen de bal niet tegen de netten.

Anderlecht toonde zich daarentegen wel efficiënt. In het ultieme slot van de wedstrijd wisten Teodorczyk (2x), na een hoekschop en op strafschop, en Bruno zich nog op het scorebord te plaatsen.

Anderlecht komt door deze overwinning samen met Saint-Etienne, dat met 1-2 won bij Qabala, op kop in groep C. Beide ploegen tellen acht punten. Daarna volgen Mainz (5) en het puntenloze Qabala.

bron: Belga