Champions League - Trefzekere Odjidja (Legia Warschau) houdt Real Madrid op gelijkspel

Leestijd 3 min.

Real Madrid heeft zich woensdag op de vierde speeldag in de Champions League nog niet verzekerd van een plaats in de achtste finales. De Koninklijke bleef op het veld van het Poolse Legia Warschau, met Vadis Odjidja in de basis, steken op 3-3. Borussia Dortmund pakte wel al een ticket voor de achtste finales. Legia moest de droomaffiche tegen de titelverdediger in een leeg Wojska Polskiego-stadion afwerken. De UEFA strafte de Poolse landskampioen voor racistische gezangen en supportersgeweld tijdens de groepsmatch tegen Borussia Dortmund. Gareth Bale liet het niet aan zijn hart komen en pakte in de eerste minuut al uit met een weergaloos doelpunt. De winger van Real Madrid nam een voorzet in een tijd op zijn linker en zag het leer in de rechterbovenhoek verdwijnen: 0-1. Bale, die zijn contract bij de Koninklijke onlangs verlengde tot 2022, legde de 0-2 een halfuur later panklaar voor Karim Benzema. Nog voor de rust milderde Vadis Odjidja tot 1-2. De voormalige middenvelder van Club Brugge en Norwich dribbelde twee Madrileense verdedigers en knalde de aansluitingstreffer onhoudbaar voorbij doelman Navas. Na de pauze tekende Miroslav Radovic (58.) met een puntertje voor de gelijkmaker. Thibault Moulin (ex-Waasland-Beveren) leek Legia tien minuten voor tijd de stuntzege te bezorgen, maar invaller Kovacic redde de Madrileense eer. In de slotfase werd uitblinker Odjidja naar de kant gehaald.

In de andere wedstrijd in groep F hield Borussia Dortmund de drie punten thuis tegen het Portugese Sporting. Adrian Ramos maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en bezorgde de Borussen zo een ticket voor de achtste finales van het kampioenenbal. De Duitsers voeren met 10 punten de tussenstand aan en kunnen niet meer bijgebeend worden door Sporting (3 punten) of Legia (1 punt). Real Madrid (8 punten) is tweede.

Tottenham leed op Wembley, waar het zijn Champions League-wedstrijden afwerkt, een 0-1 nederlaag tegen Bayer Leverkusen. Bij de Spurs stonden met Jan Vertonghen en Mousa Dembélé twee Rode Duivels in de basis, Toby Alderweireld is nog steeds geblesseerd. In een zoutloze eerste helft moest Dembélé na een halfuur gewisseld worden. Vertonghen speelde een hoofdrol door Chicharito op slag van rust van een doelpunt te houden. Na de koffie beterde het spel weinig. Leverkusen kwam wel op voorsprong via Kevin Kampl (65.), die met een gelukje het leer voor de voeten kreeg. De Spurs konden zelden dreigen, maar hadden wel pech wanneer de vrije trap van Eric Dier op de lat strandde. In de andere match in groep E legde AS Monaco de Russische landskampioen CSKA Moskou over de knie met 3-0. Valère Germain (13.) en Radamel Falcao (29. en 41.) stonden aan het kanon. De Franse vicekampioen (8 punten) gaat aan de leiding, gevolgd door Leverkusen (6), Tottenham (4) en CSKA (2).

FC Sevilla had in eigen huis weinig moeite met het Kroatische Dinamo Zagreb, dat een volledige helft met een man minder speelde. Vietto (31.), Escudero (66.), N'Zonzi (80.) en Ben Yedder (87.) waren de doelpuntenmakers. Sevilla heeft na vier duels tien punten in groep H. Dat zijn er twee meer dan Juventus, dat thuis in de slotfase een voorsprong tegen Olympique Lyon uit handen gaf (1-1). Lyon heeft vier punten en Dinamo Zagreb staat er met nul punten beroerd voor.