Porto neemt Club Brugge opnieuw te grazen

Club Brugge heeft in de Champions League met 1-0 verloren bij FC Porto. Met nul punten komt blauw-zwart mathematisch niet meer in aanmerking voor de knock-outfase van het kampioenenbal.
Matthias

Twee weken geleden verloor Club Brugge in extremis met 1-2 van Porto. Toch waren de troepen van Michel Preud'homme niet onder de indruk. Na 25 minuten mikte Wesley een voorzet van Ricardo van Rhijn in de korte hoek en moest Iker Casillas de Portugezen voor een achterstand behoeden.

Kort daarna beroerde Oliver Torres het leer met de arm, maar scheidsrechter Mallenco gebaarde van krommenaas. Club zag zo een uitgelezen kans om op voorsprong te komen aan zich voorbijgaan.

Zoals wel vaker in het voetbal, viel het doelpunt aan de overzijde. André Silva kon via de schouder van Tomas Pina binnenknikken. Met nog een kleine tien minuten op de klok, kon blauw-zwart daar in de eerste helft niet veel meer tegenover zetten.

Ook in de tweede helft speelde Club niet slecht, maar grote kansen bleven uit. Bovendien bleef het oppassen geblazen voor de tegenprikken van Porto, waar Laurent Depoitre aan de bank bleef gekluisterd. Na de invalbeurt van de herstelde José Izquierdo leken de Bruggelingen nog een puntje te pakken via Pina, maar Casillas stond paraat.

Nog in groep G speelden FC Kopenhagen en Leicester 0-0 gelijk. In de stand leiden de Engelsen nu met 10 punten, voor FC Porto (7) en FC Kopenhagen (5). Club Brugge staat puntenloos op de laatste plaats.