DVV Trofee - Koppenbergcross - Kevin Pauwels kan leven met tweede plaats

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kevin Pauwels behaalde op de Koppenberg zijn tweede podiumplaats van het seizoen. Opnieuw moest hij Wout van Aert voor zich dulden. "Meer zat er niet in", verklaarde de 32-jarige Antwerpenaar. "Ik zat te ver toen Wout wegreed." Net zoals vorig jaar moest Kevin Pauwels vrede nemen met een tweede stek. De kopman van Marlux-Napoleon Games, die ook goed uit de voeten kan op een mountainbikeparkoers, was één van de weinige renners die niet klaagde over de vernieuwde omloop. "Het was lastig, maar het viel al bij al nog mee. Al vrees ik wel dat als het meer regent, het echt te zwaar wordt."

Tegen Van Aert viel volgens hem weinig te beginnen. "Ik zat te ver toen hij versnelde, maar hij was echt sterk. Naar het einde toe voelde ik me beter en kon ik nog wegrijden bij de anderen. Deze tweede plaats was het hoogst haalbare."

De Nederlander Lars van der Haar pakte zijn eerste podium van het seizoen in een klassementscross. "Dit is toch een mentale opsteker. Ik voel dat het weer de goede kant uitgaat en natuurlijk, als lichtgewicht ben ik hier in het voordeel ten opzichte van andere renners. Ik ben heel blij met die derde plaats, want ik had dit niet verwacht en ik heb hier zwaar afgezien. Beter zat er ook niet in, want Kevin kon ik op het eind bergop niet meer volgen."

.

bron: Belga