DVV Trofee - Koppenbergcross - Iserbyt heerst bij beloften

door
Belga
Leestijd 1 min.

Eli Iserbyt (Marlux-Napoleon Games) heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. De West-Vlaming maakte er dinsdag een echte demonstratie van op de Koppenbergcross en soleerde naar de zege bij de beloften. De Nederlander Jens Dekker eindigde op bijna een minuut op een tweede plaats, Gosse van der Meer vervolledigde het podium. Het was de Tsjech Adam Toupalik die de beste start nam aan de voet van de Koppenberg, maar al gauw moest hij die inspanning bekopen. Daarna was het de beurt aan Iserbyt die de voorbije weken nog geen enkele keer kon overtuigen, maar op de bult van Melden duidelijk wel zijn benen van weleer terugvond. Meteen sprokkelde hij 25 seconden en die voorsprong bouwde hij stelselmatig uit.

De strijd om de ereplaatsen kende meer spanning en het was uiteindelijk Jens Dekker die naar de tweede plaats snelde, voor zijn landgenoot Van der Meer. Kersvers Europees kampioen Quinten Hermans gaf er onderweg de brui aan.

Iserbyt is ook de nieuwe leider in het klassement van de DVV Trofee. Hij telt 2:31 voorsprong op Nicolas Cleppe (Telenet-Fidea Lions) en 2:37 op de Nederlander Jens Dekker. Joris Nieuwenhuis valt van de leidersplaats terug naar een negende stek op 5:04.

bron: Belga