Champions League - Wereldgoal Thomas Meunier bezorgt PSG zege en kwalificatie

Paris Saint-Germain heeft dinsdag op de vierde speeldag in groep A van de Champions League een late 1-2 zege geboekt bij Bazel. Rode Duivel Thomas Meunier was de held bij de Parijzenaars met een schitterende winning goal in de slotminuut. PSG kwam net voor rust op voorsprong, toen Matuidi (43.) na een afgeslagen hoekschop een schot van Meunier in doel devieerde. Bazel knokte zich terug in de partij, en Zuffi (76.) tekende voor de gelijkmaker. Maar in de laatste minuut, toen Bazel met tien stond naar het tweede geel van Die, schonk Meunier met een beauty PSG de volle buit. De verdediger nam een voorzet in één tijd op de slof en pegelede de bal voorbij thuiskeeper Vaclik in de kruising. Meunier speelde de volle negentig minuten voor PSG.

Arsenal was op bezoek bij Ludogorets snel op achtervolgen aangewezen na doelpunten van Cafu (12.) en Keseru (15.). Maar de Engelsen hingen, via Xhaka (20.) en Giroud (41.), de bordjes nog voor de rust weer gelijk. In het slot zorgde Özil (87.) alsnog voor het winnende doelpunt voor Arsenal.

In de stand staan Arsenal en PSG met tien punten gedeeld eerste. Beide teams zijn al zeker van kwalificatie voor de volgende Champions League-ronde. Bazel en Ludogorets (beiden 1 punt) strijden voor de derde plaats.

Op speeldag vijf staat de topper tussen Arsenal en PSG op het programma. Bazel trekt naar Ludogorets.