Champions League - De Bruyne helpt Manchester City met goal voorbij Barcelona

Manchester City heeft dinsdag op de vierde speeldag in groep C van de Champions League Barcelona in eigen huis geklopt met 3-1. Onder impuls van een bedrijvige Kevin De Bruyne boog City een 0-1 achterstand om. Manchester-coach Pep Guardiola heeft zo zijn revanche voor de 4-0 pandoering van speeldag drie tegen zijn ex-team beet. Manchester City begon enthousiast aan de partij, maar bij de eerste tegenprik van Barcelona was het raak. Neymar bediende Messi (21.) die City-doelman Willy Caballero het nakijken gaf. Barça was gelanceerd, en De Bruyne en co kropen meermaals door het oog van de naald. Maar even voor rust hing Ilkay Gündogan (39.), na nonchalant uitverdedigen van de Spanjaarden, de bordjes op gelijke hoogte.

Vlak na de pauze ontbond De Bruyne zijn duivels. Onze landgenoot trapte een vrije trap knap voorbij Marc-André ter Stegen en zette City op voorsprong. De thuisploeg ging op zoek naar de derde treffer, maar bijna zorgde André Gomes, met een pegel tegen de lat, op de tegenaanval voor de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd was de match gespeeld. Jesus Navas bereikte, na een listige doorsteekpas van De Bruyne, met wat geluk Gündogan (74.) die zijn Duitse landgenoot Ter Stegen voor de tweede maal te grazen nam.

Kevin De Bruyne kreeg een minuut voor tijd een applauswissel. Vincent Kompany bleef de hele match op de bank.

Borussia Mönchengladbach kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Celtic. Thorgan Hazard maakte bij de Duitsers zijn comeback na een maand blessureleed aan de knie, en was onmiddellijk belangrijk. Op aangeven van Hazard zette Stindl (32.) Borussia op voorsprong. Een kwartier voor tijd gaf Mönchengladbach de zege toch nog uit handen. Dembele (76.) scoorde op penalty de gelijkmaker. Thorgan Hazard werd na zeventig minuten naar de kant gehaald, terwijl Dedryck Boyata bij Celtic niet van de bank kwam.

In de stand blijft Barça ondanks de nederlaag eerste met negen punten, voor Man City (7 punten), Borussia Mönchengladbach (4) en Celtic (2). Op speeldag vijf trekt Manchester City naar Mönchengladbach, Celtic maakt zich op voor de komst van Barcelona.