Champions League - Carrasco wint met Atletico in extremis van Rostov en heeft kwalificatie beet

door
Belga
Leestijd 1 min.

Atletico Madrid heeft dinsdag op de vierde speeldag in groep D van de Champions League in extremis Rostov verslagen met 2-1. De Madrilenen zijn dankzij de zege al zeker van de kwalificatie voor de achtste finales. Atletico had het niet onder de markt met de taaie Russen, die in de voorronde Anderlecht uitschakelden. Toch kwamen de Madrilenen op voorsprong. Een voorzet van Rode Duivel Yannick Carrasco bereikte via een Rostov-verdediger Griezmann (28.), die de bal acrobatisch in doel duwde. Nauwelijks was er opnieuw afgetrapt of Azmoun (29.) tekende voor de gelijkmaker.

Na de pauze leek Atletico geen gaatje te vinden in de Russische afweer, tot Griezmann (90.+3) in de toegevoegde tijd toch de beslissing forceerde. Carrasco was toen al twintig minuten naar de kant gehaald.

PSV gaf tegen Bayern München een voorsprong uit handen. Arias (14.) had de Nederlanders op voorsprong gezet, maar de onvermijdbare Lewandowski (34., op penalty, en 73.) schonk Bayern de zege (1-2).

In de stand blijft Atletico (12 punten) met een foutloos parkoers eerste. Bayern (9 punten) is net als de Madrilenen al zeker van de volgende ronde. PSV en Rostov (beiden 1 punt) strijden alleen nog om een plaats in de zestiende finales van de Europa League. Atletico ontvangt op speeldag vijf PSV, terwijl Bayern de verplaatsing naar Rostov maakt.

.

bron: Belga