Venezolaanse president aan tafel met oppositie

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Venezolaanse president Nicolas Maduro zat zondag samen met oppositiecoalitie Mesa de la Unidad Democratica (MUD) om een oplossing te vinden voor de politieke crisis in het land. De gesprekken vonden plaats in de hoofdstad Caracas, maar konden volgens de oppositie bijna niet doorgaan omdat de conservatieve partij Voluntad Popular eerst weigerde deel te nemen. De Venezolaanse oppositiecoalitie, die een meerderheid heeft in het parlement, eist de vrijlating van politieke gevangenen en een referendum over de afzetting van president Maduro.

Op 20 oktober schortte de Nationale Verkiezingscommissie (CNE) de campagne van de tegenstanders van Nicolas Maduro op om een referendum tegen de president te organiseren, vanwege vermoedelijke fraude bij het verzamelen van de handtekeningen.

Vorige woensdag vonden er in het hele land grootschalige protesten plaats, waarbij de betogers eisten dat het referendum wel mag doorgaan. De Venezolaanse economie wordt volgens de Wereldbank geteisterd door de hoogste inflatie ter wereld. Door een gebrek aan een sterke munt zijn er ook grote tekorten aan voedsel en medicijnen.

bron: Belga