Spelersbus van Excelsior Virton uitgebrand

door
Belga
Leestijd 1 min.

De spelersbus van voetbalploeg Excelsior Virton heeft in de nacht van zaterdag op zondag nabij Luik vuur gevat toen spelers en staff ermee op de terugweg waren na een match in Dessel. Niemand raakte gewond, maar het voertuig en de uitrusting die het vervoerde zijn vernield. Het vuur zou ontstaan zijn ter hoogte van het dashboard, maar de oorzaak is nog onduidelijk. De bus was een week eerder nog technisch gekeurd.

"Gelukkig hebben de spelers erg goed gereageerd en hebben ze de ruiten ingegooid om te kunnen ontsnappen", aldus Philippe Emond, voorzitter van de club. Toch blijft het voorval een zware klap voor de ploeg. "De bus was de vrucht van de investering door eenieder. We hebben via crowdfunding de aankoop ervan gefinancierd bij het begin van vorig seizoen. De bus vormde het embleem van Excelsior Virton en iedereen was er zeer fier op."

De club is wel verzekerd, "maar deze situatie is niet minder vervelend omdat we opnieuw een beroep zullen moeten doen op onderaannemers om de ploeg te vervoeren, terwijl de bus ons toeliet om te besparen op de verplaatsingskosten", aldus nog de voorzitter. "We zullen verplicht zijn om een nieuw voertuig te kopen."

bron: Belga