Romelu Lukaku blinkt met goal en assist uit bij winnend Everton

Everton heeft zondag op de tiende speeldag in de Premier League in eigen huis West Ham geklopt met 2-0. Rode Duivel Romelu Lukaku was de uitblinker bij 'The Toffees' met een doelpunt en een assist. Everton was in de eerste helft de betere ploeg, maar West Ham-keeper Adrian hield onder meer Kevin Mirallas van de openingstreffer. Kort na de pauze kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong, toen Lukaku (50.) een voorzet van Bolasie binnenkopte. Een kwartier voor tijd zette Barkley (76.), op aangeven van Lukaku, de eindstand op het bord.

Romelu Lukaku, die zijn zevende goal van het seizoen maakte waarmee hij Diego Costa (Chelsea) en Sergio Agüero (Manchester City) bijbeent aan kop van de topschuttersstand, speelde de volledige match. Kevin Mirallas werd na 72 minuten naar de kant gehaald.

In de stand staat Everton zesde met achttien punten, West Ham (10 punten) is zestiende.