KV Oostende rekent voor de rust af met Standard

KV Oostende heeft zondag op de dertiende speeldag in de Jupiler Pro League met 3-1 gewonnen van Standard. Bij de rust stond er al 3-0 op het scorebord in de Versluys Arena. Standard was nergens en stapelde de defensieve blunders op. Aan de kust betaalden de Rouches dat cash. Dimata opende na elf minuten de scoorde met het hoofd, tien minuten later zorgde Franck Berrier tegen zijn ex-ploeg voor de 2-0. Met een strafschop in de 48e minuut knalde de Fransman zijn tweede van de namiddag en de 3-0 ruststand tegen de netten. Na de pauze milderde de laatste weken onvermijdelijke Orlando Sa (63.) nog tot 3-1, maar verder kwamen de Luikenaars niet meer. Ze beëindigden de wedstrijd bovendien met tien, na een tweede gele kaart voor Collins Fai.

In de stand klimt KV Oostende met 24 punten naar de derde plaats, op drie punten van leider Zulte Waregem. Standard zakt met negentien punten naar de achtste plaats. Zondagavond staan er met KV Mechelen - AA Gent (18u00), Waasland-Beveren - Anderlecht (20u00) en Moeskroen - KV Kortrijk (20u0) nog drie duels op het programma.