Jupiler Pro League - KV Mechelen smeert AA Gent vierde opeenvolgende uitnederlaag aan

KV Mechelen heeft zondag op de dertiende speeldag in de Jupiler Pro League met 2-0 gewonnen van AA Gent, dat dit seizoen nog niet kon winnen op verplaatsing. In een weinig boeiende eerste helft waren de betere kansen voor de bezoekers. Kalifa Coulibaly schoot tweemaal hoog over de kooi van Coosemans, die door de blessure van Moris zijn eerste speelminuten kreeg. Een afstandsschot van Lasse Nielsen strandde op de deklat. Aan de overzijde wiste doelman Thoelen, die Jacob Rinne opnieuw op de bank hield, de foutjes van de Gentse verdediging telkens uit: 0-0 aan de rust.

Ook na de pauze viel er weinig te beleven in het AFAS-stadion. Een kwartier voor het einde kwam KV Mechelen wel op voorsprong. AA Gent slaagde er niet in het leer weg te werken na een Mechelse hoekschop, Zeljko Filipovic bedankte en ramde de 1-0 hard tegen de netten. De Buffalo's beëindigden de wedstrijd met tien spelers. Nana Asare, ex-speler van KV Mechelen, deelde in de slotminuut een duw uit aan Schouterden in het strafschopgebied. Na overleg met zijn assistent trok scheidsrechter Nicolas Laforge rood en kende hij een strafschop toe aan de thuisploeg. Uros Vitas miste niet vanaf de stip en legde de 2-0 eindstand vast.

AA Gent verliest al voor de vierde opeenvolgende keer op verplaatsing en blijft met 21 punten op de zesde plaats staan. KV Mechelen is voorlopig negende met 18 punten.

Zondagavond staan er met Waasland-Beveren - Anderlecht en Moeskroen - KV Kortrijk nog twee duels op het programma.