Fietsers- en voetgangerstunnel in Lokeren met succes geplaatst

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een mobiele kraan van 500 ton heeft zondag de betonnen tunnelkoker van de fietsers- en voetgangerstunnel in de Jozef de Veusterstraat in Lokeren onder de sporen geplaatst. Tussen Lokeren en Dendermonde rijden er geen treinen. De NMBS voorziet een alternatieve busdienst tijdens het hele weekend. De plaatsing van de tunnel zal de bestaande overweg in de Driesstraat vervangen. Zondagmiddag werd met een 500-tons kraan de betonnen tunnelkoker van meer dan 7m lang, 4m breed en 80 ton zwaar, opgetild en onder de sporen geplaatst. De plaatsing werd met een dag uitgesteld omwille van de onverwachte aanwezigheid van een nutsleiding.

"Om deze werken veilig uit te kunnen voeren, wordt het treinverkeer onderbroken vanaf vrijdag 28 oktober om 23u30 tot en met maandag 31 oktober om 4u30. NMBS voorziet een alternatieve busdienst voor de reizigers tussen Dendermonde en Lokeren", zegt Charlotte Verbeke, woordvoerster van Infrabel.

Samen met de stad Lokeren investeert Infrabel in totaal 400.000 euro in een tunnel voor fietsers en voetgangers en de aansluiting met het bestaand fietspad. "Dankzij dit mobiliteitsproject zal de veiligheid van de zachte weggebruikers, schoolkinderen, de treinreizigers en ook de leefbaarheid van de wijk verbeteren. De werken zullen volgens de huidige planning in juni 2017 afgerond zijn. Eens de tunnel in gebruik is, verdwijnt de bestaande overweg in de Driesstraat in het voorjaar van 2017", besluit Verbeke.

bron: Belga