Plaatsing voetgangerstunnel onder spoor in Lokeren uitgesteld naar zondag

door
Belga
Leestijd 1 min.

De plaatsing van de nieuwe voetgangers- en fietserstunnel in de Jozef de Veusterstraat in Lokeren, onder de spoorlijn Dendermonde-Lokeren, is uitgesteld van zaterdag naar zondag. Dat is vernomen bij spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. De bedoeling was dat zaterdag om 12 uur een 500 ton-kraan de tunnelkoker van de nieuwe fietsers- en voetgangerstunnel in de Jozef de Veusterstraat in Lokeren onder de spoorlijn Dendermonde-Lokeren zou plaatsen. Deze tunnel zal de bestaande overweg in de Driesstraat vervangen.

Maar de plaatsing is nu uitgesteld naar zondag. "Ondanks alle voorbereidingen en de afstemming met de betrokken partners, blijkt bij het begin van de werken in Lokeren zaterdagochtend dat er een buis van de nutsmaatschappijen onder de grond zit vlakbij de plaats waar Infrabel de tunnelkoker wil plaatsen", zegt woordvoerster Charlotte Verbeke van Infrabel.

"Om veiligheidsredenen hebben we besloten om de werken stop te zetten en uit te stellen." Infrabel verplaatste daarom de werken naar zondagochtend om 10 uur. Het treinverkeer tussen Dendermonde en Lokeren blijft onderbroken. De NMBS voorziet een alternatieve busdienst voor deze reizigers.

bron: Belga