Jupiler Pro League - Racing Genk kan maar met moeite rode lantaarn Westerlo afhouden

Racing Genk heeft zaterdagavond op de dertiende speeldag van de Jupiler Pro League afgerekend met Westerlo (2-1). Eupen en Lokeren deelden de punten aan de Kehrweg (2-2). Na een flauwe eerste helft brak Pozuelo (54.) voor Genk de ban in het begin van de tweede helft. De Spanjaard rondde een knappe combinatie met Bailey simpel af. Genk-spits Karelis had ondertussen al enkele kansen de nek omgewrongen, maar tikte na 65 minuten, op voorzet van Pozuelo, toch de 2-0 tegen de touwen. Genk leek zijn schaapjes op het droge te hebben, maar Molenberghs maakte het acht minuten voor tijd met een kopbal toch nog even spannend. Verder dan de aansluitingstreffer kwamen de bezoekers echter niet meer. Genk klimt in het klassement naar een zevende stek, Westerlo blijft laatste.

Met de nieuwe coach Runar Kristinsson nog in de tribunes, pakte Lokeren op bezoek bij Eupen een laat punt. Onyekuru (20.) zette de thuisploeg op voorsprong, maar Terki (42.) kon op slag van rust de bordjes opnieuw gelijkhangen. Sylla (78.) leek met een prachtige krul Eupen de drie punten te bezorgen, maar Straetman (88.) knalde de Waaslanders in het slot alsnog naar een puntendeling. Eupen (11e met twaalf punten) en Lokeren (13e met elf punten) blijven zo net boven de degradatiezone hangen.

Om 20u30 is STVV-Charleroi nog gestart. Zondag openen Oostende en Standard de debatten (14u30), waarna KV Mechelen AA Gent ontvangt (18u00). Moeskroen-Kortrijk en het bezoek van Anderlecht aan Waasland-Beveren (20u00) zijn de laatste wedstrijden van de speeldag.