Franse parlementairen roepen Londen op minderjarige migranten op te vangen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een honderdtal linkse Franse parlementsleden heeft in een open brief de Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd opgeroepen de nog in het noordelijke Calais aanwezige minderjarige migranten "meteen" op te vangen. De verkozenen des volks zeggen dat hun land, na de ontmanteling van de "Jungle van Calais" deze week, op een jaar tijd aan bijna 11.000 mensen een onderkomen hebben gegeven. In een voorlopig opvangcentrum zijn er "1.500 alleenstaande minderjarigen in veiligheid gebracht", luidt het in de brief, vrijgegeven door de plaatsvervangende voorzitster van de Assemblée nationale, Sandrine Mazetier.

De parlementsleden zeggen dat veel van die minderjarigen, die naar Groot-Brittannië, daar familie hebben. "(Zij) vragen maar één gunst: zij hebben volgens de geldende internationale regels en de Britse wet in het Verenigd Koninkrijk recht op opvang".

De brief beklemtoont dat die transfer "dringend" is en roept de Britse minister op "haar verantwoordelijkheid op te nemen". De Franse president François Hollande heeft er zich zaterdag over verheugd dat de ontruiming van het kamp in Calais zonder incidenten is verlopen en heeft beklemtoond dat zijn land nooit meer dergelijk iets zal toelaten.

Bron: Belga