Thomas Pieters opent op 24e plaats in Shanghai

door
Belga
Leestijd 1 min.

Thomas Pieters heeft vandaag in het Chinese Shanghai met een ronde van 71 slagen de openingsdag op het HSBC Champions golftoernooi (WGC/8.695.654 euro) afgesloten op een gedeelde 24e plaats. De 24-jarige Antwerpenaar, die op de tweede parcourshelft van start ging, putte birdies weg op de elfde en veertiende hole, waarna hij op de achttiende hole, een par-5, een bogey moest incasseren. Na een birdie op hole twee, volgden er bogeys op de vierde en zesde hole. Pieters sloot dag één af met een birdie op de negende hole. Met zijn ronde van één onder par staat hij op gelijke hoogte van de Noord-Ier Rory McIlroy, waarmee Pieters succesvol was tijdens de Ryder Cup.

In de tussenstand telt de nummer 41 op de wereldgolfranglijst zeven slagen meer dan de Zweed Rikard Karlberg, die alleen aan de leiding staat en één slag voorsprong telt op de Amerikaan Rickie Fowler.

Het toernooi in Shanghai maakt deel uit van de vijf WGC (World Golf Championships) toernooien die dit jaar worden gespeeld. In november staat ook nog de World Cup op het programma, een landentoernooi waar Pieters en Nicolas Colsaerts voor België aan de start komen.

bron: Belga