Trump heeft in Florida lichte voorsprong op Clinton

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft in de voor het Witte Huis zwaar bevochten staat Florida een lichte voorsprong op zijn Democratische rivale Hillary Clinton, zo blijkt woensdag uit een peiling voor het financiële persbureau Bloomberg. Trump komt in de zuidoostelijke staat onder de waarschijnlijke kiezers op 45 procent en Clinton 43 procent, indien ook de libertaire kandidaat Gary Johnson en ecologiste Jill Stein meespelen. Indien de vastgoedmagnaat en de vroegere First Lady enkel een duel zouden moeten uitvechten, is Trump goed voor 46 en Clinton voor 45 procent.

Onder onafhankelijke kiezers leidt Trump met 43 procent tegen 41 voor Clinton in een race met twee. Johnson en Stein meegerekend, wint de Republikein één procentpunt op dit resultaat en glijdt Clinton naar 37 procent af.

Volgens Bloomberg is de score van Trump in deze peiling beter dan in andere recente peilingen in Florida. Volgens het gemiddelde dat het gezaghebbende realclearpolitics.com dinsdag voorrekende lag Clinton 3,1 procent voor.

De peiling door Setzer en Co heeft evenwel een foutmarge van plus en minus 3,3 procentpunt. De verschillen tussen beide "hopefuls" situeren zich dus binnen deze marge. De enquête liep van vrijdag tot maandag, bij 953 geregistreerde kiezers in Florida.

Florida geldt met 29 kiesmannen/vrouwen voor het Electoral College als een absoluut te winnen staat. Huidig Democratisch president Barack Obama haalde het in 2012 met 3,1 procentpunt voorsprong van de Republikein Mitt Romney bij de onafhankelijke kiezers, maar met minder dan een procentpunt in het algemeen.

bron: Belga