Mist blijft komende dagen hangen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag verwachten we rustig en droog herfstweer met zonnige perioden en lage wolkenvelden die in de Ardennen plaatselijk hardnekkig kunnen zijn, aldus het KMI. Ook de volgende dagen blijft het overwegend droog, rustig en vaak grijs met vooral na de middag kans op zon. De maxima schommelen tussen 13 en 15 graden in het centrum van het land. 's Nacht blijft het onder de wolken vrij zacht. Morgenochtend is het op de meeste plaatsen grijs met nevel, mist en lage wolken die in het binnenland hardnekkig kunnen zijn. De eerste opklaringen verschijnen in het westen van het land. Na de middag verwachten we ook elders zonnig perioden. Het wordt iets zachter met maxima van 10 tot 15 graden.

Vrijdag blijft het op veel plaatsen grijs met lage wolken, nevel en mist. De kans op een streepje zon is het grootst in het westen van het land. Vooral in het zuidoosten kan de mist de hele dag blijven hangen.

Tijdens het weekend is het overwegend grijs met lage wolken, nevel en mist. Zaterdag kan er vooral in het westen en het noorden van het land zelfs wat motregen vallen. Het zuidoosten van het land heeft dan de beste kansen op wat zonnige momenten. De maxima liggen tussen 11 en 13 graden.

Ook maandag begint somber met lage wolken, nevel en mist. Daarna zouden zonnige perioden afwisselen met wolkenvelden. Het kwik stijgt tot rond 14 graden in het centrum. Dinsdag krijgen we vrij veel hoge bewolking, waar de zon doorheen kan schijnen. De maxima liggen rond 13 graden. Ook woensdag is er eerst vooral hoge bewolking. In de loop van de dag schuift er ook meer lage bewolking over ons land vanaf het westen. Op de meeste plaatsen blijft het nog droog. De temperaturen blijven steken rond 12 graden.

bron: Belga