Kuznetsova pakt tegen Pliskova tweede zege op rij

door
Belga
Leestijd 1 min.

Svetlana Kuznetsova (WTA 9) heeft woensdag ook haar tweede groepsmatch op de WTA Finals in Singapore (hard/7 miljoen dollar) gewonnen. De Russin was met 3-6, 6-2 en 7-6 (8/6) te sterk voor de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 5).

Later op de dag staat de tweede wedstrijd in de witte groep op het programma. Daarin neemt de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 6) het op tegen de Poolse titelverdedigster Agnieszka Radwanska (WTA 3). Die laatste verloor maandag van Kuznetsova (7-5, 1-6, 7-5). Pliskova zette in haar openingsmatch Muguruza opzij (6-2, 6-7 (4/7) en 7-5).

Donderdag worden de laatste duels in de rode groep gespeeld. De Roemeense Simona Halep (WTA 4) treft de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA 8). Aansluitend komt de Amerikaanse Madison Keys (WTA 7) de baan op tegen de Duitse Angelique Kerber (WTA 1). Die laatste leidt met twee zeges voor Keys en Halep, die allebei een keer wonnen. Cibulkova ging al twee keer onderuit.

De eerste twee van elke poule stoten door naar de halve finales. Serena Williams (WTA 2) is er niet bij op dit officieuze WK met de beste acht speelsters van het jaar. De Amerikaanse, vijfvoudig winnares van de WTA Finals (in 2001, 20009 & 2012-2014), zette al eerder een punt achter haar seizoen.

bron: Belga