Gunter Jacob moet na drie maanden als sportdirecteur opkrassen bij Olympique Marseille

door
Belga
Leestijd 1 min.

Gunter Jacob is niet langer sportdirecteur bij Olympique Marseille. Dat schrijft de Franse topclub woensdag op zijn website. De 48-jarige Jacob was amper drie maanden aan de slag bij l'OM. "Olympique Marseille en Gunter Jacob hebben beslist om een punt te zetten achter hun samenwerking. L'OM bedankt Jacob voor zijn werk bij de club", laat de nummer elf uit de Ligue 1 optekenen. Tussen 2011 en begin 2015 was voormalig profvoetballer Gunter Jacob aan de slag als technisch directeur bij Racing Genk. Nadien richtte hij samen met ex-Genkenaar Dirk Degraen een adviesbureau op. Eind juli 2016 werd hij door de Zwitserse eigenares Margarita Louis-Dreyfus aangesteld als sportief directeur bij Marseille.

Midden oktober verkocht Louis-Dreyfus de club echter aan de Amerikaanse zakenman Frank McCourt, de voormalige eigenaar van honkbalclub Los Angeles Dodgers. McCourt liet zich meteen gelden door vorige week de Fransman Rudi Garcia aan te stellen als trainer in plaats van Franck Passi. Ook de commerciële en financiële directeur van l'OM werden al aan de deur gezet. Nu moet ook Jacob plaatsruimen. In de Spaanse media wordt Andoni Zubizarreta, tussen 2010 en 2015 sportdirecteur bij Barcelona, genoemd als Jacobs opvolger.

Met Aaron Leya Iseka haalde Jacob een Belgische aanvaller tot het einde van het seizoen naar het Stade Vélodrome. Hij wordt gehuurd van RSC Anderlecht en moest het vertrek van zijn broer Michy Batshuayi naar Chelsea mee helpen opvangen.

bron: Belga