Droog en rustig herfstweer

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vandaag is het droog, met na het ochtendgrijs zonnige perioden en maxima tussen 10 en 15 graden. De rest van de week blijft het droog, rustig en vaak grijs herfstweer, met meer kans op zon na de middag. Maxima tussen 10 en 15 graden, al naargelang de opklaringen. Het KMI waarschuwt vandaag ook voor CO-intoxicatie. De dag begint met nevel, mist of laaghangende bewolking, maar er zijn reeds lokale opklaringen. Na het optrekken van het grijs krijgen we een afwisseling van zon en wolkenvelden, maar lokaal kan het hardnekkig zijn.

Vanavond en vannacht blijft het droog met eerst brede opklaringen en in het westen soms meer wolken. Op vele plaatsen vormt er zich opnieuw nevel, lage wolken of mist. De minima liggen tussen 2 en 9 graden. Er waait een zwakke en aan zee vaak matige zuidwestelijke wind.

Morgen is het grijs met 's ochtends nevel of mist, die in Hoog-België kan aanvriezen. In de loop van de dag kunnen er vooral in het noordwesten opklaringen verschijnen, maar op veel plaatsen blijft het bewolkt.

Het KMI waarschuwt vandaag ook voor ongunstige voorwaarden wat betreft het gebruik van waterverwarmingstoestellen en vuurhaarden bij het verwarmen van lokalen. "Gelieve zeer oplettend te zijn bij symptomen als hoofdpijn of neiging tot braken, want deze kunnen een gevolg zijn van CO-intoxicatie", zegt de weerdienst.

bron: Belga