Jezus-beeld krijgt origineel hoofd terug na hoongelach voor vervanging

Het hoofd van het geplaagde Jezus-beeld in Canada is opnieuw terecht. Volgens zender CBC heeft een anonieme vrouw het hoofd vrijdag teruggebracht, nadat ze in de media zag hoe het oranje vervanghoofd bespot werd.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Pastoor Gérald Lajeunesse had zondagochtend goed nieuws voor zijn parochianen: het gestolen hoofd van kindje Jezus is opnieuw terecht. Dat betekent niet enkel dat het beeld binnenkort opnieuw compleet is, maar ook dat de foeilelijke terracotta vervanging weer snel uit het straatbeeld verdwijnt.

"Het is een goede afloop na een knotsgekke week. Zo zie je maar dat het internet soms ook zijn goede kanten heeft", aldus Lajeunesse aan lokale nieuwssite Sudbury. De priester heeft ook laten weten dat hij geen klacht zal neerleggen tegen de dievegge. De vrouw kampte blijkbaar met persoonlijke problemen en Lajeunesse is vooral tevreden dat hij het hoofd terecht is.

Hoewel het beeld binnenkort terug de oude is, kunnen mensen wel nog nagenieten van parodieën op het terracotta hoofdje. Het Instagram-account 'temporaryjesushead' steekt nog steeds de draak met de creatie van een lokale kunstenares.

Een foto die door temporaryjesushead is geplaatst op

Een foto die door temporaryjesushead is geplaatst op

Een foto die door temporaryjesushead is geplaatst op