Wouter Beke bespreekt ontslag Sarah Claerhout met Gentse afdelingsbestuur

door
Belga
Leestijd 1 min.

Nationaal CD&V-voorzitter Wouter Beke zakte dinsdagavond naar Gent af om er samen met het lokale afdelingsbestuur het ontslag van kamerlid en lijsttrekker Sarah Claerhout te bespreken. De rangen worden gesloten, bevestigt de lokale afdelingsvoorzitter Isabelle Heyndrickx na afloop. "We hebben een zeer sereen afdelingsbestuur gehad", zegt afdelingsvoorzitter Heyndrickx. "Er is tijd genomen om de feiten op een rijtje te zetten en de nodige informatie met elkaar te delen."

Heyndricks benadrukt dat er geen onrust is binnen de Gentse CD&V. "We komen als groep naar buiten en zijn vastbesloten om verder te werken aan ons verhaal, dat er meer naar de Gentenaars geluisterd moet worden, waar we de afgelopen jaren aan werkten en ook de komende jaren zullen doen."

Over het (nieuwe) lijstttrekkerschap werd dinsdagavond niet gesproken, aldus Heyndrickx. "We zullen tijd nemen om alles te laten bezinken en over een paar weken zullen we nadenken over de toekomst", klinkt het.

Ondertussen is het nog niet duidelijk of Claerhout effectief haar ontslagbrief indiende. Rond 16 uur was die nog niet bij kamervoorzitter Bracke aangekomen. Op een open brief na, die ze maandagmiddag via Twitter deelde, sprak Sarah Claerhout sinds zaterdagmorgen niet met de pers.

bron: Belga