Transfer Paul Pogba leverde spelersmakelaar Mino Raiola 27 miljoen euro op

door
Belga
Leestijd 1 min.

Spelersmakelaar Mino Raiola heeft afgelopen zomer 27 miljoen euro verdiend aan de transfer van zijn speler Paul Pogba van Juventus Turijn naar Manchester United. Dat maakte de Italiaanse club dinsdag bekend. United haalde de 23-jarige Franse international deze zomer binnen voor het recordbedrag van 105 miljoen euro. Juventus plukte Pogba, die bij Manchester United en toenmalig trainer Alex Ferguson niet leek te kunnen doorbreken, in 2012 weg in Engeland voor slechts anderhalf miljoen euro. Vier jaar later maakte de middenvelder, na een volledige ontbolstering bij Juve en de Franse nationale elf, de omgekeerde beweging voor 105 miljoen euro.

"Pogba wilde absoluut terug naar Engeland", vertelde Giuseppe Marotta, administratief afgevaardigde van Juventus, over de overgang. "Onze club kon aan zijn financiële eisen voldoen, maar we wilden hem niet tegen zijn zin hier houden. Dat zou voor onrust in de kleedkamer hebben gezorgd."

Mino Raiola is onder meer de makelaar van Rode Duivel Romelu Lukaku en Manchester United-aanvaller Zlatan Ibrahimovic. De Nederlandse Italiaan was afgelopen zomer ook de man achter de verrassende transfer van Mario Balotelli naar Nice.

bron: Belga