Tientallen doden bij aanval op politieschool in Pakistan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij de aanval op een politieschool in de buurt van de stad Quetta in het noordwesten van Pakistan zijn volgens de Pakistaanse televisiezender Geo TV minstens 57 mensen gevallen.

De aanval door drie terroristen vond maandagavond net voor middernacht plaats, in een politieschool waar meer dan 700 kadetten in opleiding zijn. De daders zouden 250 van hen een tijdlang gegijzeld hebben, maar die konden allemaal bevrijd worden.

Het leger en de aanvallers waren verschillende uren in een vuurgevecht verwikkeld. Dinsdagochtend rond vier uur plaatselijke tijd (1 uur Belgische tijd) deelde een provincieverantwoordelijke mee dat het leger de aanvallers verdreven had.

De berichten over het aantal doden en gewonden liepen in de uren na de aanval sterk uiteen. De lokale zender Geo TV spreekt dinsdagochtend over minstens 57 doden, waaronder ook de drie aanvallers. Er zouden ook 116 gewonden gevallen zijn, onder hen zowel kadetten als veiligheidspersoneel.

Volgens de Pakistaanse krant Dawn vielen er naast de daders 51 doden en raakten 97 mensen gewonden. De krant schrijft ook dat het centrum in 2006 en 2008 al werd aangevallen, en in gebied ligt waar militanten al meer dan tien jaar veiligheidstroepen in het vizier nemen.

bron: Belga