ATP Bazel - David Goffin plaatst zich voor tweede ronde

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin (ATP 11) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde op het ATP-toernooi in het Zwitserse Bazel (hard/1.701.320 euro). Vijfde reekshoofd Goffin haalde het in de openingsronde in twee sets van de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP 36): 6-4 en 7-6 na 1 uur en 37 minuten. In de tweede ronde neemt Goffin het eerstdaags op tegen de winnaar van het duel tussen de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 42), die een wildcard kreeg van de organisatoren, en de Nederlandse kwalificatiespeler Robin Haase (ATP 64).

De 25-jarige Goffin was vorige week het eerste reekshoofd op het European Open in Antwerpen. Hij ging er in de halve finales uit tegen de Argentijn Diego Schwartzman. Die verloor daarna in de eindstrijd van de Fransman Richard Gasquet. Goffin is nog volop in de running voor een plaats op de Masters, het officieuze WK met de beste acht spelers van het seizoen.

Thomas Berdych (ATP 10) deed maandag een bijzonder slechte zaak in de strijd om een ticket voor de ATP World Tour Finals. De 31-jarige Tsjech, belangrijkste concurrent van David Goffin voor zo'n ticket, ging er op het ATP-toernooi in Wenen (1.884.645 euro) al in de eerste ronde uit. Hij verloor met 6-4, 6-7 (5/7) en 7-5 van de Oekraïense kwalificatiespeler Nikoloz Basilashvili (ATP 107). Berdych was tweede reekshoofd op het hardcourt in de Oostenrijkse hoofdstad.

Op de Race to London bezet Berdych de negende plaats. Door het forfait van de Spanjaard Rafael Nadal, zevende in de race, geeft die plaats recht op het laatste ticket voor het toernooi met de beste acht spelers van het seizoen. Goffin heeft als tiende 190 punten goed te maken op Berdych.

De ATP World Tour Finals vinden van 13 tot 20 november in Londen plaats. Na de toernooien van Wenen en Bazel zijn er alleen nog punten voor de race te verdienen op het Masters 1.000 van Parijs (31/10-06/11). De Serviër Novak Djokovic (ATP 1), de Schot Andy Murray (ATP 2), de Zwitser Stan Wawrinka (ATP 3), de Canadees Milos Raonic (ATP 4) en de Japanner Kei Nishikori (ATP 5) zijn al zeker van hun plaats. Voor de Fransman Gaël Monfils (ATP 8) en de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 9) zou er al veel moeten mislopen. In het zog van Goffin volgt nog de Kroaat Marin Cilic (ATP 12). Ook hij kan deze week al over Berdych wippen.

bron: Belga