Van Damme speelt gelijk met LA Galaxy, Ciman verliest met Montreal

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de laatste speeldag voor de start van de play-offs in de Major League Soccer (MLS) heeft Jelle Van Damme zondag met Los Angeles Galaxy in eigen huis 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Dallas. Laurent Ciman verloor met Montreal Impact met 3-0 van New England Revolution. Van Damme speelde centraal achterin de volledige wedstrijd in het StubHub Center in het Californische Carson, waar 27.167 fans het duel bijwoonden. LA Galaxy beëindigt de reguliere competitie als derde (op tien) van de Western Conference met 52 punten uit 34 matchen. In de eerste ronde van de play-offs spelen de Californiërs op 26 oktober thuis tegen Real Salt Lake, de zesde uit de Western Conference.

Laurent Ciman stond als centrale verdediger 90 minuten op het veld tegen New England, dat voor bijna 40.000 toeschouwers in Foxborough (Massachusetts) vlot de drie punten pakte. Montreal eindigt in de Eastern Conference als vijfde (op tien) met 45 punten. De Canadezen spelen in de eerste ronde van de play-offs op 27 oktober op verplaatsing tegen DC United, de nummer 4.

Kampioen Portland werd pas zevende in de Western Conference en haalde de play-offs niet. Vier ploegen zijn rechtstreeks geplaatst voor de halve finales van de Conferences (New York City, New York Red Bulls, Colorado en Dallas).

bron: Belga