Lokeren en Oostende openen dinsdagavond twaalfde speeldag

door
Belga
Leestijd 2 min.

De wedstrijden in de hoogste voetbalklasse volgen elkaar in sneltempo op. Morgen/dinsdag staat al de eerste match van de twaalfde speeldag op het programma. Sporting Lokeren ontvangt om 20u30 op Daknam KV Oostende. Beide ploegen morsten afgelopen weekend met de punten. Oostende raakt thuis niet voorbij Kortrijk (2-2) en tuimelde daardoor uit de top zes van het klassement. Lokeren ging met 2-0 onderuit op het veld van leider Zulte Waregem. Het team van Georges Leekens staat voorlopig op een teleurstellende twaalfde plaats, met amper 1 punt meer dan rode lantaarn Waasland-Beveren.

Woensdagavond (20u30) staan vijf duels op het menu. Club Brugge tankte zondag vertrouwen dankzij de 2-1 zege in de topper tegen Anderlecht. De kampioen speelt in Jan Breydel gastheer voor Westerlo, dat onder Jacky Mathijssen in zijn laatste vier duels 8 op 12 pakte maar wel nog voorlaatste staat.

Anderlecht moet zich na het verlies in de topper tegen blauwzwart herpakken en krijgt daarvoor thuis de kans tegen KV Mechelen. Charleroi, voorlopig knap derde, ontvangt in het Stade du Pays KRC Genk. De Limburgers wonnen zondagavond dankzij een late goal van Karelis de derby tegen STVV en klommen daardoor op naar de achtste plaats.

STVV staat voor een lastige thuismatch tegen competitieleider Zulte Waregem. KV Kortrijk treft in het Guldensporenstadion Eupen, dat zondagavond na een knotsgekke slotfase de scalp van AA Gent veroverde (3-2). De Buffalo's nemen het donderdagavond (20u30) voor eigen publiek in de mooiste affiche van speeldag 12 op tegen Standard. Op hetzelfde moment staan op de Freethiel staartploegen Waasland-Beveren en Moeskroen tegenover elkaar.

bron: Belga