Grijze dagen op komst

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het blijft maandagnamiddag zwaarbewolkt en er valt regen in het oosten en deels ook het centrum van het land. Naar het westen toe blijft de neerslag beperkt of blijft het mogelijk zelfs droog. De maxima liggen tussen 9 en 13 graden, bij een zwakke veranderlijke wind, zo meldt het KMI. Maandagavond en -nacht blijft het overwegend zwaarbewolkt, met bij tussenpozen kans op lichte regen of motregen. In het noordwesten zijn enkele opklaringen mogelijk. In de loop van de nacht wordt het ook mistig. De minima liggen tussen 6 en 8 graden, en het wordt vrijwel windstil.

Dinsdag blijft het overwegend zwaarbewolkt en grijs met kans op wat motregen, maar veelal is het droog. In het westen verschijnen er in de loop van de dag enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 10 en 14 graden. De wind is zwak en veranderlijk. Dinsdagavond en in de nacht van dinsdag op woensdag wordt het droog. In het westen verschijnen er mogelijk brede opklaringen maar later vormt zich mist. In het oosten blijft het overwegend zwaarbewolkt met nevel of mist. Het koelt af tussen 4 en 8 graden. De wind blijft zwak waaien uit veranderlijke richtingen, aan zee eerder uit het oosten tot zuidoosten.

Woensdag blijft het droog en start de dag op de meeste plaatsen grijs met nevel, mist of laaghangende bewolking die lokaal zeer moeizaam optrekken. Daarna wordt het vrij zonnig met hoge sluierbewolking. De maxima liggen tussen 10 à 11 graden in de Ardennen en 14 graden aan de kust. De wind is zwak en veranderlijk. In de nacht naar donderdag vormt er zich opnieuw nevel, mist of laaghangende bewolking.

Donderdag blijft het droog en krijgen we, na het moeizame optrekken van nevel en mist, op vele plaatsen opklaringen. Mogelijk blijft het hier en daar de ganse dag grijs. De temperaturen in het centrum stijgen tot 13 à 15 graden naargelang de zonneschijn. Ook vrijdag blijft het droog en mogelijk op vele plaatsen grijs. Zaterdag blijft het overwegend zwaarbewolkt en is vooral in het noorden van het land een spatje regen niet uitgesloten. Het wordt niet warmer dan 15 graden. Zondag en maandag wordt het wisselend bewolkt en is ook wat lichte regen of een buitje niet uitgesloten. De maxima schommelen rond 14 graden.

bron: Belga