Jupiler Pro League - Eupen ontfutselt Gent zege in slotminuten

Eupen heeft zondagavond op de elfde speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling verrast met een 3-2 zege tegen AA Gent. Bij de rust stond Gent 0-1 voor. Danijel Milicevic opende de score in de 31e minuut vanop de penaltystip. Na 50 minuten moest Gent met tien voort. Ofir Davidzada werd met een tweede geel naar de kleedkamers gestuurd. Desondanks kwam Gent in de 63e minuut via Renato Neto op een dubbele voorsprong. Twintig minuten voor tijd scoorde Mamadou Sylla de aansluitingstreffer. Er leek voor Gent nog altijd geen vuiltje aan de lucht, tot José Maria Cases in de slotminuut de gelijkmaker tegen de netten trapte. In blessuretijd bezorgde Florian Taulemesse Gent helemaal een kater door er nog 3-2 van te maken.

Gent, dat dit seizoen nog niet kon winnen op verplaatsing, moest met lege handen naar huis. Een zege had het team op de tweede plaats in de stand gebracht, nu moeten de manschappen van Hein Vanhaezebrouck met de zesde plaats vrede nemen. Eupen kwam van de laatste plaats weg. Met tien punten doet het één punt beter dan Sint-Truiden, Westerlo en Waasland-Beveren.

Waasland-Beveren is de nieuwe rode lantaarn nadat het zondag in Luik een 5-0 oplawaai van Standard te verteren kreeg. Nadat twee doelpunten van Orlando Sa (4e en 16e minuut) afgekeurd werden, zorgden Benito Raman (16e en 56e), Orlando Sa (26e en 31e) en Renaud Emond (69e, pen) alsnog voor de forfaitcijfers. In de stand klom Standard met 19 punten naar de vijfde plaats op. Zulte Waregem leidt met 23 punten, voor RSC Anderlecht (21), Charleroi (20) en Club Brugge (19).