Club Brugge houdt punten thuis tegen Anderlecht

door
Belga
Leestijd 1 min.

Landskampioen Club Brugge heeft deze namiddag op eigen veld de klassieker tegen Anderlecht gewonnen met 2-1. Hans Vanaken kopte de openingsgoal na negen minuten voorbij Roef. De middenvelder stond op de juiste plaats om een gemeten voorzet van Limbombe af te ronden. De vroege treffer bleek, tot spijt van het volgelopen Jan Breydel, niet het startschot voor een boeiende eerste helft. Veel doelgevaar viel er immers niet te noteren.

Na de pauze verdubbelde blauwzwart de voorsprong vrijwel meteen. Ruud Vormer trapte een voorzet van Limbombe, die zijn tweede assist leverde, tegen de netten.

Rene Weiler bracht daarop Bruno voor de alweer tegenvallende Stanciu en gooide ook Harbaoui in de strijd in plaats van Deschacht.

Drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd scoorde de onvermijdelijke Teodorczyk de aansluitingstreffer, maar dichter kwam paarswit niet. Anderlecht speelde dan al een kwartier met een man meer na de uitsluiting van Wesley Moraes. Die mocht in de 72e minuut, kort na zijn invalbeurt, gaan douchen na een slag aan Kara.

In het klassement wordt Club Brugge vierde met 19 punten. Anderlecht laat de kans liggen om over Zulte Waregem naar de eerste plaats te wippen. Essevee, dat gisteren won met 2-0 van Lokeren, totaliseert 23 punten, twee meer dan Sporting.

Later vandaag staan nog drie wedstrijden van de elfde speeldag op het programma. Om 18 uur ontvangt KRC Genk in een Limburgse derby STVV. Om 20 uur volgen nog Standard-Waasland-Beveren en Eupen-AA Gent.

bron: Belga