Antwerpse Snorrenclub organiseert in 2019 het Wereldkampioenschap Snorren en Baarden

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Antwerpse Snorrenclub gaat van 17 tot en met 19 mei 2019 het Wereldkampioenschap Snorren en Baarden organiseren. Een vijfhonderdtal deelnemers uit een twintigtal landen zullen het in verschillende snor- en baardcategorieën tegen elkaar opnemen. "Geen haar in onze snor dacht er aanvankelijk aan om ooit een wereldkampioenschap te organiseren. Toen onze Engelse broeders de vraag stelden, hadden onze snorren waarschijnlijk iets te veel in de 'bollekes' gehangen, want we zeiden dat we het in overweging zouden nemen. Na een lange vergadering beslisten we om ervoor te gaan", zegt voorzitter Ronnie Vermeulen.

De Antwerpse Snorrenclub koos het Elisabeth Center als locatie voor het wereldkampioenschap en vond een partner in de Zoo van Antwerpen. "Met de inkomtickets kan men zowel het kampioenschap als de Zoo bezoeken. De keizertamarin, een aapje met een prachtige snor, wordt de mascotte", zegt woordvoerster Ilse Segers van de Zoo.

Het aapje zal binnenkort in de Zoo arriveren, maar in afwachting daarvan kreeg Ronnie Vermeulen al een dikke zoen van een al even besnorde zeeleeuw.

bron: Belga