Weerbericht - Grijze en natte zaterdag, zonnig maar frisse zondag

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zaterdagmorgen is het eerst vaak grijs met nevel en mist, vooral dan in het oosten en het zuiden van het land. In het noordwesten vallen er nog buien en elders soms wat motregen. Later krijgen we meer opklaringen. Maxima tot 13 graden. Zondag krijgen we droog weer met zonnige perioden. Het blijft fris, rond 12 graden. Volgende wek begint regenachtig, daarna wordt het wisselvalliger en ook een paar graden kouder. Zaterdag is het eerst grijs met nevel of mist en soms nog wat lichte regen of enkele buitjes. In de loop van de namiddag verwachten we droger weer en komen er opklaringen. De wind is zwak en waait meestal uit richtingen tussen noord en west, later ruimend naar oostelijke richtingen. Nog altijd fris weer met maxima van 6 tot 9 graden in de Ardennen, tussen 11 en 13 graden elders in het land.

Zaterdagnacht is het meestal droog. In het noorden zijn er brede opklaringen maar is er later in de nacht gevaar voor nevel en mist. In het zuiden van het land blijft er veel bewolking en wordt het nevelig met plaatselijk ook mist. De wind is zwak en veranderlijk. De minima liggen tussen 0 en 5 graden met plaatselijk lichte nachtvorst aan de grond.

Zondag blijft het droog en begint de dag koud met op vele plaatsen nevel, mist en/ of laaghangende bewolking die hier en daar wel eens hardnekkig zouden kunnen zijn. In de loop van dag wordt het overwegend zonnig. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden bij een zwakke tot soms matige oostelijke wind. In de nacht naar maandag wordt het zwaarbewolkt vanaf het zuiden met perioden van regen.

Maandag begint de dag overal regenachtig. In de loop van de dag wordt het geleidelijk droger vanaf het westen maar blijft de bewolking overwegen. En lokale bui is dan nog altijd mogelijk. Het wordt wat zachter met maxima van 12 tot 15 graden.

Dinsdag wordt het wisselvallig met doorgaans veel bewolking en in de loop van de dag enkele buien. Mogelijk kent het zuidoosten van het land onder impuls van een actieve storing boven Frankrijk perioden van matige regenval.

Woensdag en donderdag wordt het wisselend bewolkt en de meeste tijd droog. Een lokale bui blijft mogelijk. Bij een overwegend matige en westelijke wind is het relatief zacht met maxima van 10 tot 14 graden.

Vrijdag wordt het droog met eerst ochtendgrijs en later op de dag zonnige perioden. De temperaturen blijven onveranderd.

bron: Belga