European Open - Richard Gasquet: "Ik was zeer dicht bij de uitschakeling"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Richard Gasquet (ATP 19) had het zaterdag niet onder de markt in zijn halve finale tegen de jonge Brit Kyle Edmund (ATP 43) op de European Open in Antwerpen. "Ik wist dat het een zeer moeilijke wedstrijd zou worden", erkende de Fransman. "Hij schakelde mij uit in de eerste ronde van de US Open en hier in Antwerpen won hij van David Ferrer. Hij is een zeer goede speler. Hij is jong en hij heeft alles om snel tot de beste tien spelers ter wereld te behoren", haalde Gasquet de loftrompet boven voor zijn tegenstander. Bij een achterstand van 3-6 en 2-4 leek Richard Gasquet goed op weg naar de uitschakeling op de European Open in Antwerpen. "Ik was zeer dicht bij de uitschakeling, ik ben blij dat ik de scheve situatie nog heb kunnen rechtzetten", vertelde de 30-jarige Fransman na afloop van de wedstrijd.

"Ik heb gevochten tot het einde. Ik heb geprobeerd om zo goed mogelijk te spelen. Ik heb vooral geprobeerd om met harde forehands uit te pakken. Dat deed me vooral pijn in het begin van de wedstrijd. Ik slaagde er niet in om de ballen diep te spelen. Daardoor had hij de tijd om zijn forehand in stelling te brengen. Op het einde van de tweede set slaagde ik er eindelijk in om het tempo op te schroeven. De snelle break in de derde set heeft me goed gedaan. Het spelletje bij 2-1 was beslissend, met zes of zeven kansen op een break."

Iedereen in Antwerpen hoopt op een finale tussen Richard Gasquet en David Goffin. "Hij is een geweldige speler en een geweldige kerel. Hij is iemand die ik zeer apprecieer. Hij neemt de bal steeds zeer vroeg, zonder al te veel moeite. Daarom is hij een grote speler want dat is zeer moeilijk om uit te voeren. Hij heeft nog een grote toekomst voor zich. In de finale ga ik er alles aan doen om te winnen. Hij staat hoger dan mij in de ATP-ranking en door zijn uitstekende seizoen zal hij de favoriet zijn. Het zou boeiend zijn om hier in België tegen hem te spelen op een toernooi dat goed georganiseerd is en dat voor een lange tijd in het circuit zou moeten blijven", besloot de poulain van Sébastien Grosjean, medeorganisator van het toernooi.

bron: Belga