European Open - David Schwartzman: "Ik heb de vermoeidheid bij Goffin niet opgemerkt"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Het was een zeer moeilijke wedstrijd. Ik was zeer goed begonnen aan de eerste set en hij ook. Maar ik kon mijn niveau succesvol opkrikken op het einde van de set", analyseerde Diego Schwartzman zijn gewonnen wedstrijd tegen David Goffin in de halve finales van de European Open in Antwerpen van zaterdag in de Lotto Arena. "In de tweede set en in het begin van de derde set speelde hij zeer goed en kon ik niets doen. Maar ik bleef erin geloven en ik kon aanklampen. Ik kon zelfs twee wedstrijdballen wegwerken. Daarna heb ik zeer goed gespeeld en heb ik geen fout meer gemaakt." "Ik heb niets gemerkt van de vermoeidheid bij David. Hij kon namelijk toch twee wedstrijdballen afdwingen op het einde van de wedstrijd", zei de 24-jarige Argentijn. "Ik verkeer in goede vorm tijdens dit seizoenseinde. Ik heb goed gespeeld in zowel Winston-Salem als op de US Open en ik won het Challenger-toernooi in Baranquilla. Ik ben goed teruggekomen na mijn duimbreuk, waardoor ik na Wimbledon acht weken buiten strijd was."

Zondag staat Schwartzman in de finale tegenover de Fransman Richard Gasquet (ATP 19). "Morgen zal het in de finale tegen Gasquet uiteraard moeilijk worden."

Voor Schwartzman kan het de tweede ATP-titel uit zijn carrière worden, na zijn triomftocht op het gravel in de Turkse hoofdstad Istanbul van dit jaar.

bron: Belga