CSI-W-jumping Helsinki - Niels Bruynseels wint Grote Prijs en zorgt voor Belgische twee op twee

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een week nadat Pieter Devos met Espoir de Grote Prijs van Oslo won, heeft Niels Bruynseels met Gancia de Muze de Grote Prijs van Helsinki op zijn naam gezet. Daarmee realiseert België een twee op twee inzake Grote Prijzen op wereldbekerwedstrijden. De paarden in de top vier van Helsinki hadden trouwens allemaal een Belgisch stamboek. De zege van Niels Bruynseels betekent voor het tienjarig Belgisch Warmbloedpaard (BWP) Gancia de Muze eveneens de doorbraak op het allerhoogste niveau. In een barrage met elf bleek de Belgische combinatie met een tijd van 36.73 net 27 honderdsten sneller dan de Engelse Grand Slam-winnaar Scott Brash met de elfjarige BWP-hengst Hello Guv'nor. De Duitser Philipp Weishaupt werd met de tienjarige Zangersheide-ruin Carvagio Z derde met een chrono van 37.03 en plaats vier was voor de Italiaan Lorenzo Luca, die uitkomt voor de Belgische stal Stephex Stables uit Meise, en die met de negenjarige BWP-hengst Halifax vh Kluizebos finishte in 37.70.

Voor Pieter Devos en de twaalfjarige BWP-ruin Espoir liep het in Helsinki minder succesvol af. In de basisronde stootten zij twee balken af en moesten zo vrede nemen met de 27ste plaats.

Zondag rijdt Niels Bruynseels in Helsinki de tweede wereldbekermanche van het seizoen van de West-Europese Liga met de tienjarige Zangersheide-merrie Cas de Liberté en Pieter Devos start er met de dertienjarige BWP-ruin Dream of India Greenfield, waarmee hij vorige week derde eindigde in de WB-wedstrijd van Oslo.

bron: Belga