Belgen in het buitenland - Winnend Liverpool beent Arsenal bij aan kop van de stand

door
Belga
Leestijd 1 min.

Liverpool heeft zaterdag op de negende speeldag in de Premier League West Bromwich Albion in eigen huis geklopt met 2-1. Het team van trainer Jürgen Klopp stijgt dankzij de overwinning naar de eerste plaats in de stand, die het moet delen met Arsenal. Doelpunten in de eerste periode van Mané (20.) en Coutinho (35.) leken Liverpool een gemakkelijke zege te bezorgen, maar na de aansluitingstreffer van McAuley (81.) werd het toch nog spannend.

Bij "The Reds" viel Divock Origi in in de toegevoegde tijd, terwijl Simon Mignolet de hele match op de bank bleef. Nacer Chadli speelde de volle negentig minuten bij de bezoekers.

In de stand komt Liverpool (twintig punten) op gelijke hoogte met Arsenal, dat eerder op de dag scoreloos gelijkspeelde tegen Middlesbrough. Manchester City en Tottenham volgen met een punt minder, maar City speelt zondag nog tegen Southampton. West Brom is dertiende met tien punten.

In de Engelse tweede klasse ging Brighton, met Sébastien Pocognoli als invaller in de laatste tien minuten, met 0-1 winnen bij Wigan. Brighton (28 punten) blijft zo na veertien speeldagen in het spoor van leider Newcastle (31 punten), dat makkelijk van Ipswich won met 3-0. Matz Sels volgde opnieuw de partij vanop de bank. Fulham, dat met Dennis Odoi als titularis 1-0 verloor op Aston Villa, is veertiende met 18 punten.

bron: Belga