Belgen in het buitenland - Barcelona wint in extremis in Valencia en springt naar eerste plaats in de stand

door
Belga
Leestijd 1 min.

Barcelona heeft zaterdag op de negende speeldag van de Primera Division een nipte 2-3 zege geboekt op bezoek bij Valencia. De onvermijdbare Lionel Messi bezorgde met een strafschopdoelpunt Barça, dat voorlopig naar de eerste plaats stijgt, pas in de toegevoegde tijd de volle buit. Messi (22.) had Barcelona in de eerste helft op voorsprong gezet, maar via goals van El Haddadi (52.) en Rodrigo (56.) ging Valencia in het begin van de tweede periode op en over de titelhouder. Suarez (62.) stelde iets over het uur gelijk. Net toen Barcelona op een gelijkspel leek af te stevenen, ging Suarez neer in de zestien. Messi gunde Valencia-doelman en strafschopspecialist Diego Alves geen kans en tekende voor de 2-3.

Belofte-Rode Duivel Zakaria Bakkali zat de hele partij op de bank bij Valencia. Bij Barcelona moest Andres Iniesta na nauwelijks een kwartier op de klok het veld op een draagberrie verlaten na een stevig duel met Valencia-middenvelder Pérez. De Spaanse international zou geraakt zijn aan de ligamenten van de rechterknie, maar bijkomend onderzoek moet de precieze ernst van de blessure uitwijzen.

Barcelona staat dankzij de zege alleen eerste in de stand met negentien punten. Real en Atletico Madrid hebben een punt minder en komen zondag in actie. De Koninklijke ontvangt Athletic Bilbao, terwijl Atletico op verplaatsing naar Sevilla moet. Valencia bekleedt de vijftiende stek met negen punten.

bron: Belga