Angelique Kerber verkozen tot speelster van het jaar door WTA

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitse Angelique Kerber (WTA 1) is vrijdag uitgeroepen tot speelster van het jaar door de Women's Tennis Association (WTA). Kerber kreeg haar trofee in Singapore, waar zondag de Masters van start gaan. De 28-jarige Kerber nam vorige maand de eerste plaats op de WTA-ranking over van de Amerikaanse Serena Williams dankzij winst op de US Open. Williams kwam op de US Open niet verder dan de halve finales en zag zo een einde komen aan 186 opeenvolgende weken als nummer één van de wereld.

Het afgelopen seizoen was een topjaar voor Kerber met overwinningen op zowel de Australian Open als de US Open. Ook was ze verliezend finaliste op Wimbledon en behaalde ze de zilveren medaille in het enkelspel op de Olympische Spelen in Rio. De Duitse mag ook het beste rapport voorleggen met 59 overwinningen en zestien nederlagen in het WTA-circuit.

De trofee voor revelatie van het jaar ging naar Naomi Osaka. De 19-jarige Japanse begon het seizoen op de 203e plaats, maar staat momenteel knap veertigste. Osaka wist nog geen WTA-titel binnen te halen, maar was vorige maand wel de verliezende finaliste op het WTA-toernooi in Tokio en bereikte dit seizoen de derde ronde op drie van de vier grandslamtoernooien.

bron: Belga