Oekraïens aartsbisschop moet in afzondering na gevecht op café

De aartsbisschop van de Oekraïense autocefale Orthodoxe Kerk moet een maand in afzondering in een abdij na een vechtpartij op café. Hoewel hij eerst beweerde dat hij niet betrokken was bij het handgemeen, hebben camerabeelden bewezen dat de geestelijke ook deel uitmaakte van de mêlee.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Aartsbisschop Mstyslav van Ternopil en Podolië (foto) is enkele weken weggestuurd om boete te doen. Dat heeft de Oekraïense autocefale Orthodoxe Kerk bekend gemaakt op zijn website. Een paar andere geestelijke die ook bij het gewoel betrokken waren, zijn uit hun pastorale verplichtingen gezet.

Het gevecht barstte los in een bar in Ternopil. Hoewel op de beelden van 1+1 TV te zien is dat de avond gemoedelijk begon en iedereen aan het dansen was, kwam er na verloop van tijd een einde aan de gezelligheid. De geestelijke leiders waren blijkbaar niet onder de indruk van de festiviteiten op feestdag waarop normaal gevast wordt. De politie moest uiteindelijk de vechtende groepen uit elkaar trekken.

"Als kerkelijk leider wil ik graag mijn verontschuldigingen aanbieden aan de Oekraïense autocefale Orthodoxe Kerk en alle Oekraïense gelovigen voor de daden van de geestelijken", aldus Metropoliet Makariy.