Weerbericht - Hemelsluizen nog niet gesloten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Donderdag wordt het wisselend tot meestal zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. Sommige buien kunnen stevig en onweerachtig zijn, vooral dan in de kuststreek. De maxima liggen tussen 8 en 14 graden. De naar het noordwesten ruimende wind is matig. Aan zee waait er een vrij krachtige tot krachtige noordenwind. Tijdens de buien is er kans op windstoten tot 60 km/h. Dat meldt het KMI. Donderdagnacht blijft het meestal droog met slechts enkele lokale buien en in Laag- en Midden- België soms opklaringen. Aan zee en in Hoog- België is de buienkans nog groter. Lage wolken kunnen het zicht in de Ardennen beperken. De minima liggen tussen 4 en 9 graden. Er waait een zwakke wind uit het noorden.

Vrijdag hangen er nog veel lage wolken in het oosten van het land waar ook enkele druppels niet geheel zijn uitgesloten. Elders kunnen we profiteren van meer opklaringen maar aan de kust blijft een bui mogelijk. De maxima schommelen tussen 5 graden op de Hoge Venen en 12 graden in Vlaanderen. Er waait een zwakke tot matige wind uit het noorden tot het noordwesten.

Zaterdag wisselen opklaringen af met wolkenvelden en plaatselijk is er kans op enkele buien. Zondag kunnen we profiteren van droog weer met vrij veel zon. Vanaf de Franse grens komen er geleidelijk meer hoge wolken, de voorbode van een regenzone.

Maandag is het zwaarbewolkt met regen. Voor dinsdag en woensdag is de voorspelling nog onzeker maar waarschijnlijk

bron: Belga